13 september 2018
19:00

Timrå IK

Förlust i seriepremiären

Vårt J18 lag begav sig på Torsdagskvällen upp till Kramfors och Latbergshallen för seriepremiär i J18 Elit Norra, en premiär som tyvärr slutade i moll då Kramfors kämpade sig till det längsta strået och vann matchen med 5-4.
Första perioden
Första perioden startar olyckligt och redan efter 44 sekunder kan ett taggat Kramfors ta ledningen med 1-0. Med den extra boosten av målet fortsätter Kramfors pressa ett Timrå som inte riktigt är på tårna ytterligare 6-8 minuter. Därefter tar Timrå över matchbilden i spelet med puck medan Kramfors fortsätter vara hetare i dom flesta kamperna över banan, Timrå vinner skotten klart med 19-11 men på grund av Kramfors inställning till jobbet utan puck så uteblir dom riktigt heta lägena.
Andra Perioden
Ett beslutsamt Timrå kommer ut till andra perioden med målet att gå ut och vinna kamperna. Perioden startar också bra men en oturlig utvisning gör att Kramfors kan utöka ledingen till 2-0 genom Powerplay. Detta påverkar inte laget som fortsätter på den inslagna vägen och efter 8 minuter så kommer också kvällens första Timrå mål genom Max Freyschuss som bryter in ifrån sargen fintar ner målvakten och lägger in pucken i en stort sätt öppen kasse. Med nyvunnen energi så kvitterar och tar Timrå ledningen efter två mål genom hög trafik på kassen, Melker Hansson styr in 2-2 , Mathias Wikudd styr in 3-2 allt inom loppet av två och en halv minut. Tyvärr så drar laget på sig två utvisningar och precis när man dödat tre mot femman så får Kramfors in pucken efter en oturlig dubbelstyrning av egna spelare i skottlinjen. Perioden slutar således 3-3.
Tredje perioden
Timrå kommer ut med samma energi som i andra perioden men återigen tar Kramfors ledningen via ett powerplay. Timrå för spelet men Kramfors fortsätter med sitt uppoffrande spel. 4-4 kommer efter åtta minuter efter distinkt hanledskott ifrån övre ringkant i bortre krysset av William Berglind. Därefter avlöser utvisningarna varandra för båda lagen men Timrå är i förarsätet och känslan är att man snart ska få in ledningsmålet. Tyvärr lyckas Kramfors i en kontring trycka in pucken. Timrå fortsätter systematiskt sitt spel men kvittering uteblir. Sista minuten tar Timrå ut Nyborg i målet och etablerar en slutforcering men Kramfors fortsätter sitt förtjänstfulla krig och vinner matchen med 5-4.